Βιδιανό

Η Κρητική ποικιλία που θα συζητηθεί στο άμεσο μέλλον. Πολύ την χαρακτηρίζουν ως το Chardonnay της Κρήτης. Προέρχεται από την περιοχή του Ρεθύμνου, καλλιεργείται πλέον μεθοδικά και οργανωμένα κυρίως στην περιοχή του Ηρακλείου και έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε λευκά μονοποικιλιακά κρασιά αλλά και ως συνδυασμός με άλλες τοπικές ποικιλίες, όπως Πλυτό, Θραψαθήρι και Βιλάνα. Διαθέτει ενδιαφέροντα αρώματα και ικανοποιητική οξύτητα. Δημιουργεί μεγάλο τσαμπί με οβάλ ράγα.