Μετόχι

Το Μετόχι Μηλιαράκη, σε μία πανέμορφη τοποθεσία κατάφυτη με αμπελώνες, υποδέχεται τους φίλους του κρασιού και της φύσης για μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης και χαλάρωσης, μόλις 20 λεπτά από το Ηράκλειο και 10 λεπτά από το οινοποιείο Μηλιαράκη. Σε μία από τις ομορφότερες αμπελουργικές ζώνες της Κρήτης, στην κορυφή ενός μικρού λόφου, φτιάξαμε ένα χώρο στον οποίο μπορείτε να κάνετε γευσιγνωσία σ’ όλα τα κρασιά του οινοποιείου, να τα συνοδέψετε με Κρητικά τυριά, να ανοίξετε μία φιάλη κρασί της επιλογής σας, να πιείτε καφέ ή αναψυκτικό και να απολαύσετε ένα δροσιστικό παγωτό, με θέα τη μαγευτική αγριάδα της κρητικής φύσης σε συνδυασμό με το ήρεμο τοπίο που συνθέτουν οι αμπελώνες και τα λιόφυτα της περιοχής.
Ακόμη, μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα στον αμπελώνα, να κάνετε πεζοπορία στο διπλανό δάσος, όπου βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Μάμα και αν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό να επιχειρήσετε κατάβαση στα δύο γειτονικά φαράγγια. Στο Μετόχι, σ’ ένα πλήρως οργανωμένο πωλητήριο, μπορείτε να προμηθευτείτε κρασιά της εταιρείας μας, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, κρητικό μέλι, αρωματικά φυτά, σαπούνια και καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο.
Το Μετόχι μας βρίσκεται στο Σαμπά Ηρακλείου, 28 χμ. νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο. Σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις το χωριό Σαμπά υπάρχει από το 400 π.Χ. περίπου, με την ονομασία Θεναί ή Σύλος και χρησιμοποιούνταν σαν στρατιωτική βάση από την Κνωσσό. Το 69 π.Χ. οι Θενές καταλήφθηκαν από τους Ρωμαίους, οι οποίοι δημιούργησαν παρατηρητήριο στη θέση Βίγλα και στρατηγείο στη θέση Κώμες,. Το 860 μ.Χ. η πόλη καταλήφθηκε από τους Άραβες, το 961 πέρασε στα χέρια των Βυζαντινών και το 1400 στους Ενετούς, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν σαν φρούριο. Το 1657 οι Τούρκοι κατέλαβαν το Σαμπά, έως την απελευθέρωση της Κρήτης. Το όνομα Σαμπάς θεωρείται τούρκικης προέλευσης και σημαίνει πολύ πρωί.

Ωράριο λειτουργίας: Για το 2022 το πρόγραμμα επισκέψεων αναστέλεται.

Πρόγραμμα Γευσιγνωσίας:

Γευσιγνωσία 5 κρασιών: 7,00 €
Γευσιγνωσία 5 κρασιών με ποικιλία ντόπιων τυριών 9,00 €
Κρασί της επιλογής σας σε ποτήρι: 4,00 €

Ολόκληρη φιάλη κρασιού: στη λιανική τιμή ραφιού

Στο χώρο υπάρχει parking