Επισκέψιμος χώρος γευσιγνωσίας στο Oινοποιείο

Το κρασί είναι εμπειρία, είναι βίωμα, είναι συμμετοχή όλων των αισθήσεων σε μία μαγική διαδικασία.

Γι’ αυτό το Οινοποιείο Μηλιαράκη  δημιούργησε ένα χώρο γευσιγνωσίας και παρουσίασης των κρασιών μέσα στις εγκαταστάσεις του στα Πεζά.

Στην είσοδο του οινοποιείου σας υποδέχεται ένα προπολεμικό ποδήλατο με το οποίο γινόταν οι διανομές κρασιού στην πόλη του Ηρακλείου και μία ιστορική γεννήτρια, Blackstone, η πρώτη που έφτασε στο χωριό των Πεζών για να παράγει ρεύμα για το οινοποιείο και τροφοδοτούσε και το μισό χωριό.

Η ανάπλαση του παλαιού οινοποιείου δημιούργησε τέσσερα επισκέψιμα επίπεδα με συνολική επιφάνεια 900 τ.μ., που φέρουν το όνομα  «Σήφης Μηλιαράκης», προς τιμή του του Υιου του Νίκου Μηλιαράκη, δυναμικό εκπρόσωπο της 3ης γενιάς της οικογένειας

Τα επισκέψιμα επίπεδα συμπεριλαμβάνουν:

Έναν μουσειακό χώρο, με παλαιά μηχανήματα οινοποιίας: στροφιλιές, αντλίες, χειροκίνητα εμφιαλωτικά μηχανήματα και ένα παραδοσιακό πετρόχτιστο πατητήρι. Στον ίδιο χώρο εκτίνονται ιστορικές φωτογραφίες  του οινοποιείου, όπου μεταξύ άλλων θα δείτε τους αστροναύτες του Διαστημοπλοίου Απόλλων με κρασιά ΜΙΝΩΣ!

Μία αίθουσα προβολής, χωρητικότητας 200 ατόμων, με κόκκινα καθίσματα από τον παλιό κινηματογράφο Αστόρια του Ηρακλείου, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μια ταινία 20 λεπτών γύρω από την ιστορία του κρασιού, του ελαιολάδου και της τσικουδιάς  στην Κρήτη και την μακρά ιστορία της εταιρείας ΜΙΝΩΣ

Μία αίθουσα γευσιγνωσίας με έπιπλα παραδοσιακού καφενείου, χωρητικότητας 145 ατόμων. Στον χώρο αυτό μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει και να γνωρίσει την πλούσια και ενδιαφέρουσα γκάμα των κρασιών της εταιρείας, να ενημερωθεί για τα χαρακτηριστικά τους και να λύσει κάθε απορία του γύρω από το κρασί.

Το 2009 δημιουργήθηκε μια δεύτερη αίθουσα γευσιγνωσίας διαμορφωμένη με χειροποίητα τραπέζια κατασκευασμένα από παλιά μηχανήματα του οινοποιείου, χωρητικότητας 55 ατόμων και μία δεύτερη αίθουσα  προβολής χωρητικότητας 55 ατόμων, οι οποίες μπορούν αν λειτουργήσουν αυτόνομα από τις υπόλοιπες επισκέψιμες εγκαταστάσεις.

Τέλος, το πωλητήριο, ένας χώρος λιανικής πώλησης, όπου εκτός από το κρασί ο επισκέπτης θα μπορέσει να προμηθευτεί ποιοτικά επιλεγμένα προϊόντα της κρητικής παράδοσης όπως ελαιόλαδο, ελαιοσάπουνο, μπαχαρικά, μέλι, βότανα…

Το επισκέψιμο τμήμα του οινοποιείου  λειτουργεί μόνο με ραντεβού για την περίοδο 2024. Δέχεται επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου μετά από συνεννόηση.

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ 2024 (Τιμές κατ’ άτομο – Απαραίτητη η κράτηση μέσω email (visit@minoswines.gr))

(WP) Premium Wine pairing tasting (5 premium ετικέτες με πάντρεμα κρητικών τυριών και αλλαντικών)

(FF) Πλήρες flight Wine tasting (9 premium ετικέτες)

(PW) Premium Wine tasting (5 ετικέτες)

(VT) Βιντεοπροβολή – Δοκιμή 3 ετικετών

(WT) Δοκιμή 3 ετικετών

Ζητήστε προσφορά στο αναφερόμενο email.

Ωράριο λειτουργίας:

Υπεύθυνος Λειτουργίας : Μαρία Μηλιαράκη

email: visit@minoswines.gr